Update van het zorgaanbod

Geplaatst op 2 April 2019

StapsgeWijs Begeleiding heeft haar zorgaanbod uitgebreid en dat betekent dat de website een update gekregen heeft. Zo kunt u meer lezen op de website over het huidige zorgaanbod en is Stapsgewijs Begeleiding sinds kort aangesloten bij de beroepsvereniging. Nieuwsgierig wat Stapsgewijs Begeleiding jou kan bieden? Neem dan snel een kijkje verder op de website.

 

StapsgeWijs Begeleiding is daarnaast druk bezig zichzelf verder te ontwikkelen. Zo komen er binnenkort flyers aan met het zorgaanbod. Wil je ook graag zo’n flyer ontvangen met het zorgaanbod? Stuur dan snel een e-mail of laat een bericht achter op de website.Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen 

Geplaatst op 6 Februari 2019

Stapsgewijs begeleiding gaat in februari de training “Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen” door Leony Coppens volgen. Het overbrengen van kennis en vaardigheden over traumasensitief lesgeven staat hierin centraal. Dit maakt dat Stapsgewijs ingeschakeld kan worden voor het bieden van een training aan leerkrachten, organisaties, ouders en andere betrokkenen. De komende periode zal in het teken staan van het helemaal op maat maken van de training en binnenkort zal er meer informatie volgen op de website.  Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Stapsgewijs begeleiding. HOERA! Stapsgewijs Begeleiding bestaat 1 jaar!!

Geplaatst op 6 februari 2019

HOERA! Stapsgewijs Begeleiding bestaat vandaag precies één jaar! Wat een tof jaar heb ik mogen beleven. Begeleiding, zorg en coaching weg kunnen zetten vanuit mijn visie. De samenwerking kunnen vinden met enorm mooie andere ondernemingen en samen tot de ontwikkeling van hele mooie toekomstplannen. De kans gegrepen om mijn expertise te verbreden en weer een vol jaar geknald met het bieden van begeleiding, zorg en coaching aan zij die het nodig hebben! Ik ben een dankbaar mens. Op naar het komende jaar! Bron: Omnia Jeugdzorg, Najat Toub, 2018
Bron: Omnia Jeugdzorg, Najat Toub, 2018

Gehechtheid, energieregulatie, mentaliseren en veerkracht.  

Geplaatst op 10 November 2018

Stapsgewijs Begeleiding heeft deelgenomen aan de workshop gericht op gehechtheid, energieregulatie, mentaliseren en veerkracht. Deze workshop werd verzorgd door Omnia Jeugdzorg. Erg blij met zo'n innovatieve en hard werkende opdrachtgever.

 

Stapsgewijs ben ik op weg naar nieuwe ontwikkelingen en expertise uitbreiding. Om zo nog meer mensen, ouders, opvoeders, scholen, jeugdzorgwerkers kennis en ontwikkeling te bieden omtrent gehechtheid, energieregulatie, mentaliseren en veerkracht.

 Scholing: Sherborn bewegingspedagogiek & samenspel. 

Geplaatst op 10 November 2018

In November zal Stapsgewijs begeleiding starten met de basiscursus Sherborne Bewegingspedagogiek. In Januari en Maart zal er een verdiepingscursus Sherborn Samenspel volgen. Deze wordt verzorgd door Hechter! Hou de website en linkedin in de gaten voor updates en ontwikkelingen in wat Stapsgewijs begeleiding jou mogelijk kan bieden na deze cursus!

 

Deze cursus is gericht op het ontwikkelen in vertrouwen in het eigen lichaam en daarnaast ontwikkeling in de wijze van interactie waarop je relaties aangaat. Het basisvertrouwen en de hechting bevorderen bij traumagerelateerde problematiek door middel van bewegingsspel (Hechter.nu , 2018)

Bron: Hechter.nu, 2018
Bron: Hechter.nu, 2018


De eerste investeringen 

Geplaatst op 1 Mei 2018

StapsgeWijs heeft de eerste leuke materialen aangeschaft om de begeleiding methodisch vorm te kunnen geven. Het kwaliteitenspel en Omdenken opvoedspel zijn onder andere materialen die hier onderdeel van zijn. Wat heb jij nodig om je kwaliteiten in te zetten? En hoe kun je lastig gedrag omdenken naar nieuwe mogelijkheden? 

 

Door deze investering in methodische materialen zorgt StapsgeWijs voor een spelenderwijze begeleiding op maat, passend bij de persoon. StapsgeWijs Begeleiding is officieel gestart! 

Geplaatst op 1 Mei 2018

Sinds Februari staat StapsgeWijs begeleiding officieel geregistreerd bij de KVK. In Februari heeft StapsgeWijs een startersdag bijgewoond om alle ins en outs te horen omtrent het ondernemerschap.

In de afgelopen periode heeft StapsgeWijs geïnvesteerd in o.a. het bouwen van de website en het opstarten van de onderneming. 

 

Per 1 Mei kan StapsgeWijs begeleiding officieel starten met het bieden van begeleiding. 

 

Voor nu is het tijd om deze grote stap te vieren!